Koop Henk | Bio Henk | Facebook Henk | E-mail Henk

BIOGRAFIE HENK VAN NAZARETHRobert van Eijden (vocalen, gitaar) / Harm Langen (vocalen, trompet, mondharmonica) / Arthur Visee (bas, toetsen)

Henk van Nazareth ontstaat eind juli 2010, als Harm Langen onder valse voorwendselen Robert van Eijden naar Langens studio in Amsterdam lokt. Hij doet de deur op slot en dwingt Van Eijden (na drogering middels een blikje Grolsch) een nummer te schrijven.


Van Eijden geniet in kringen van cultuurminnaars dan al tien jaar bekendheid als schrijver van korte, absurdistische verhalen op de website Maarwatishet.com (onder het pseudoniem 'Oxysept'). Met als inspiratiebron een tekst van zijn site maakt hij op die hete juli-avond binnen drie minuten het nummer 'Door de loop van m'n luchtbuks' - razend knap, aangezien het nummer ruim vier minuten duurt.

Gemeen sterke espresso's
Met Bert Fink (drums) en Tim Nolet (diverse hand- en spandiensten) als gastmuzikanten worden in de loop van 2011 vervolgens nog tien nummers opgenomen. Mede-studioeigenaar Arthur Visee is grotendeels verantwoordelijk voor de opname en mixage en speelt tevens bas op bijna alle tracks. Harm Langen kleurt Van Eijdens composities in met trompet en mondharmonica en zet tussendoor gemeen sterke espresso's.

Een theremin bespelen
Nadat de band de nodige artistieke hobbels heeft genomen (een theremin bespelen is moeilijker dan het op YouTube lijkt) en Van Eijden zestien zanglessen, verschijnt eind juli 2012 'Beter wordt het niet', de debuut-cd van Henk van Nazareth. Elf gruizige gitaarrocknummers met messcherpe teksten over het leven zelf!

(Utrecht/Amsterdam, juli 2012)

Heeft u toevallig twee uur en eenentwintig minuten stuk te slaan, luister dan eens naar het grote Henk van Nazareth-interview bij/door Radio De Stad!Laatste wijziging: 5 maart 2021 door Robert van Eijden